fbpx

Banka bez peňazí a predsa najbohatšia - Banka Lásky

Villa Žakýl

25 mája 2019

Nekomentované

 

 V rodnom dome Maríny, v centre Banskej Štiavnice ožíva príbeh najväčšej slovenskej lásky. Priamo tam sa totiž nachádza Banka Lásky, jediná svojho druhu na celom svete. V jej depozite nenájdete žiadne peniaze či cenné papiere, avšak napriek tomu ukrýva najväčšie bohatstvo… 100 000 schránok, v ktorých si ľudia uchovávajú svoju lásku. Nešťastná láska, ktorú prežíval mladý študent Andrej Sládkovič k Maríne bola tak silná, že z nej vzišla najdlhšia ľúbostná báseň sveta – MARÍNA. Písal ju takmer dva roky a má presne 2900 veršov. Dnes je zapísaná ako oficiálny svetový rekord vo World Record Accademy.

 

Banka Lásky je úžasná zážitková expozícia, ktorá vás prenesie 170 rokov do minulosti. Celý príbeh sa odohráva v rodnom dome Maríny, kde v jej izbe rozprávajú príbeh Hovoriace obrazy. Pomocou moderných technológií v spolupráci so skvelými hercami (Táňa Pauhofová, Robo Roth, Emília Váššáryová, Ľuboš Kostelný) je vytvorená dokonalá ilúzia živého rozhovoru jednotlivých postáv. Na vlastné oči uvidíte rukopis najdlhšej ľúbostnej básne sveta, môžete si zmerať lásku, vyskúšať silu Madiel lásky, či využiť Zaľúbenú poštu. Zažite pocit, keď stojíte obkolesení láskou z každej strany.

 

Vstupy do Banky Lásky sú každú hodinu a láskyplná výprava má vždy len 16 návštevníkov. Preto sa radšej vopred objednajte. Vstupné pre dospelých je 12 eur, pre deti 8 eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *